Alege pompe de apă pentru recolte bogate!

Procesul de udare este cea mai importantă chestiune de îngrijire a grădinii. Ar trebui să acordați o atenție deosebită acestui tip de lucru la terenul din grădina. Există diverse sisteme de irigare care furnizează eficient și constant cu resursele de apă proprietatea grădinii voastre. Pompă pentru procesul de udare a grădinii tale este cea mai bună invenție care poate ajută la rezolvarea multor probleme de cultivare a legumelor. În acest subiect ne vom uită la diferitele tipuri de sisteme de pompe și vom încercă să decidem ce pompă de apă pentru grădina să alegem mai bine.

Deci, există mai multe tipuri de pompe de apă care sunt clasificate în funcție de modul de extracție a apei, cum ar fi puțul, butoiul sau rezervorul deschis. Pe baza celor spuse mai sus, există două tipuri principale de pompe de apă: submersibile și superficiale. Așadar, acei grădinari care extrag apă din fundul fântânii în consecință vor primi dispozitivele de suprafață după cum alege cel mai bine. De asemenea, dacă grădina este situată în apropierea unui rău sau a unui iaz, trebuie să alegeți dispozitivul de pompare de suprafață. Pompă de suprafață este dezvoltată pentru pomparea apei de la adâncimi de până la zece metri.

Având în vedere diferite tipuri de pompe de apă, am dori să vorbim despre cele două principale: de suprafață și scufundată. 

Pompele de suprafață

Acest tip de pompă de apă este de obicei situată pe suprafață solului. Alimentarea cu apă se realizează de la furtunul de admisie a apei. Furtunurile sunt partea principala a procedurii de pompare a apei din puț. Pe cealaltă parte a furtunului trebuie atașată țeavă metalică. Vă recomandăm să nu folosiți furtunul din cauciuc atunci când utilizați un astfel de sistem de alimentare cu apă. Motivul este că aerul care se formează în furtun din cauza căruia pereții furtunului sunt comprimați și debitul normal al apei este obstrucționat.

Marele avantaj al acestui sistem de pompare este simplitatea să în ceea ce privește instalarea. Ar trebui să așezați unitatea de pompare pe o suprafață plană și uscată și să conectați furtunul la sistem. Un alt avantaj este alimentarea puternică cu apă. Asta înseamnă că poți udă cea mai mare parte a grădinii dintr-o singură sursă de apă. Celălalt plus al sistemului de pompare este că acest tip de sistem poate fi realizat singur și nu ar putea fi nevoie să ceri ajutorul unor profesioniști. Puteți folosi pompele de suprafață pentru irigarea prin picurare.

Pompă de apă submersibilă pentru grădina

 Vă recomandăm să folosiți o pompă submersibilă dacă nivelul apei din sursă de apă este sub 10 metri. Un astfel de dispozitiv de pompă trebuie coborât sub nivelul apei fântânii sau răului. Că rezultat, apă vă trece prin furtunul convențional și vă cădea pe pământ. Unele modele de pompe apă murdară  submersibile pot împinge apă până la patruzeci de metri. În unele cazuri altitudinea de împingere a apei poate ajunge la nivelul de optzeci de metri dacă aveți modelul complex.

Instalarea unui astfel de sistem de pompare nu este ușor de manevrat fară ajutorul profesioniștilor. Același lucru cu demontarea – veți avea în continuare nevoie de ajutorul specialistului. Dacă nu intenționați să utilizați sistemul de pompare în timpul iernii, este mult mai bine dacă eliminați pompă în timpul perioadei de inactivitate.

Există două tipuri de dispozitive submersibile de pompare a apei: vibratoare și centrifuge. Primul este mai accesibil, dar dacă îl vei folosi în apă murdară a mlaștinilor, nu vă funcționă corect. Dispozitivul de pompare centrifugal funcționează cu ajutorul palelor și roților care sunt de fapt părțile pompei. Apă murdară nu este o piedică din cauza forței acțiunii dispozitivului de pompare. În funcție de opțiunile și oportunitățile care au dispozitivul de pompare, prețul acestuia vă fi de câteva ori mai mare decât al altora.

Pentru a evita greșeală în alegerea dispozitivului de pompare a apei trebuie să luați în considerare mai întăi clasificarea dispozitivului după principiul de funcționare.

 Primul tip este vortex. Acest tip de dispozitiv de pompare funcționează numai în surse de apă curată. Există o presiune mare a apei care este creată atunci când sistemul de vortex de alimentare cu apă funcționează, ceea ce provoacă un cap puternic de apă din furtun. Principalul dezavantaj al acestui tip de sistem de pompare este o eficientă suficient de mare de aproximativ 45%. De asemenea, acest tip de sistem de pompare are zgomot enervant la procesare.

Al doilea tip de sistem de pompare (pompă de apă pentru grădina) este centrifugal. Există două tipuri de sisteme de pompare centrifugă: de suprafață și submersibile. Funcționează cu ajutorul forței centrifuge atunci când apă este pompată. Acest tip de dispozitiv de pompare poate funcționă suficient de mult și poate pompă apă din iazuri de orice grad de poluare. Sistemul de pompare centrifugă nu cauzează deloc inconveniente. Este potrivit pentru irigarea prin picurare. Există câteva dezavantaje: prețul ridicat și complexitatea instalării.

Al treilea tip de pompă de apă pentru grădina este vibrationala. Ideea principala a aspirației apei este vibrația. Principiul de funcționare al acestui tip de pompă este destul de asemănător cu cel submersibil. Dar există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare. Pompă vibrantă se poate defectă rapid dacă apă din puț sau orice recipient este foarte contaminată. Ar trebui să utilizați pompă de apă vibrationala doar pentru pomparea apei din rezervoarele de apă curată, excluzând prezența nămolului.

Pompele de apă sunt, de asemenea, împărțite în funcție de metodă de alimentare. De exemplu, sursă dependență de energie este cea mai bună opțiune pentru irigarea prin picurare a serei sau grădinii. Lucrează direct din rețea. Dar celelalte două tipuri (autonome sau pe benzină) de pompe funcționează fară rețea, ceea ce simplifi muncă în grădina. Dar ar trebui să înțelegeți că aceste tipuri de sisteme de alimentare sunt mult mai scumpe în comparație cu altele.