Lucrari de reabilitare a sistemului de termoficare aferent Obiectivului 1 Magistrala I Sud – Pantelimon. Anuntul primarului general Nicusor Dan

[ad_1]

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, spune că “Lucrările de modernizare a rețelei de termoficare de pe șantierul din zona Pantelimon avansează. Până acum, au fost schimbate conducte preizolate pe o lungime de 1,3 km, între Bd. Chișinău și Șoseaua Pantelimon, iar în prezent se fac probe de presiune pe acest tronson, pentru a fi dat în funcțiune și exploatare. În perioada următoare, se vor executa lucrări de modernizare a racordurilor aferente punctelor termice. Acestea se vor face și în sezonul rece, fără a afecta furnizarea agentului termic. Lucrările fac parte din Obiectivul 1 Magistrala I Sud – Pantelimon, cu o lungime totală de 12 km”.

Acestea sunt executate de Asocierea ELSACO ELECTRONIC SRL – SICOR SRL, iar valoarea investiției este de aproximativ 50 milioane lei, fără TVA.

Șantierul a fost deschis în luna iulie, iar termenul de execuție este de 12 luni, conform contractului.

Magistrala I Sud – Pantelimon este o rețea de termoficare importantă, care deservește 21 de puncte termice şi mai multe instituţii publice din cartierele Pantelimon și Colentina.”

Pe acest tronson s-au înregistrat foarte multe avarii, întrucât nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de la instalare, din anii 1975-1977. 

În prezent, pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de termoficare din Capitală, sunt deschise patru mari șantiere, pe care se înlocuiesc în total aproximativ 44 km conducte, în zone precum Colentina, Pantelimon, Piața Romană, Piața Amzei, Bd. Mihalache, Calea Ferentari, Șoseaua Olteniței.

Articolul Lucrari de reabilitare a sistemului de termoficare aferent Obiectivului 1 Magistrala I Sud – Pantelimon. Anuntul primarului general Nicusor Dan apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link