Trei activități pe care le poți face în timpul liber

Trăim într-adevăr într-o perioada în care timpul liber a deveni ceva cu adevărat prețios și destul de rar în cazul multor persoane. Chiar dacă în cazul celor ce au un loc de muncă numărul zilelor de concediu nu a scăzut ci poate chiar invers, a crescut, au apărut și apar mereu noi lucruri care nu ne permit să facem ceea ce vrem, ce ne place, ce ne-ar ajută să ne relaxăm și să ne recăpătăm energia și starea de bine.

Printre puținele zile în care putem spune cu adevărat că suntem liberi, cel puțîn o parte dintre noi, sunt sărbătorile mari alături de alte zile libere de la stat. Însă în afară de astea, mai există și perioade scurte, în fiecare zi, în care o persoană mai poate găși ceva timp pe care să îl aloce și lucrurilor pe care le dorește sau care să ofere liniște și relaxare. Printre acestea, putem enumeră 3: realizarea de modele origami, cititul, mișcarea.

Origami-ul, o veche artă de impaturire a hartiei, originară din Japonia feudală, ne permite să realizăm diferite forme, de la păsări și animale, până la ornamente și diverse obiecte, din foi de hârtie, albe sau colorate. De la un model la altul, acestea pot lua mai mult sau mai puțîn timp însă nu ne consumă foarte multă energie, fiind vorba despre procese simple și deseori repetitive fapt pentru care după câteva modele realizate începem să înțelegem deja bazele acestei arte. Este simplu de realizat pentru că nu avem nevoi decât de hârtie și de o masă sau un spațiu plat și curat pe care să lucrăm.

Cititul, o activitate pe care fiecare dintre noi a făcut-o și o face încă și în prezent. Această activitate ne poate ajută să scăpăm din rutină zilnică și să ne avântam în diverse lumi fantastice unde, pentru câteva ore, putem fi oricine altcineva și putem face orice. Că și arta origami, cititul ne ajută să ne relaxăm și poate fi utilizat chiar și să adormim mai repede atunci când o facem în pat, alături de muzică de fundal porivita.

Spre deosebire de celelalte două exemple, activitățile fizice consumă ceva energie însă sunt foarte benefice pentu cei ce lucrează la un birou sau în slujbe ce nu le permit să facă efort fizic în timpul programului iar astfel, după un timp pot începe să apară diverse dureri la nivelul sistemelor muscular sau osos. Realizând din când în când ceva activități și făcând mișcare, vom reuși să ne mai antrenăm puțîn corpul astfel încât, în timp să avem și o rezistență mai mare la anumite acțiuni. Lista activităților poate continuă, acestea fiind extrem de multe dar totodată diferite de la o persoană la altă. fiecare dintre noi poate încerca orice și poate află care ar fi cea mai benefică.