Vesti bune pentru transportul public in Ploiesti! Ce anunta Primaria?

[ad_1]

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, informează comunitatea locală că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene prin programul PNRR pentru achiziția a 20 de tramvaie.

Necesitatea investiției este reliefată de dorința privind creșterea nivelului de trai în municipiul Ploiești, urmând a se atinge mai multe obiective, printre care reducerea poluării și optimizarea serviciului de transport public.

În plus, înnoirea parcului de vehicule pentru transport public de persoane este subliniată și în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru polul de creștere (P.M.U.D Ploiești) pentru perioada 2016-2030.

Dezvoltarea serviciului de transport public răspunde atât problemelor de mobilitate identificate la nivelul documentelor strategice, cât și problemelor de mediu, creându-se premisele unei dezvoltări durabile a sistemului de transport ecologic, eficient și prietenos cu mediul.

Demn de precizat: Proiectul propus spre finanțare a fost depus în parteneriat cu comuna Ariceștii Rahtivani, pentru a asigura un grad de mobilitate sporit atât al cetățenilor din Municipiului Ploiești cât și al celor din Ariceștii Rahtivani, facilitându-se astfel accesul, în condiții optime, la puncte importante din municipiu, prin intermediul celor două linii de tramvai ce deservesc orașul.

Menționăm totodată că, partenerul 2 în proiect (comuna Ariceștii Rahtivani) face parte din zona urbană funcțională aferentă municipiului Ploiești, însemnând că peste 15% din populația rezidentă se deplasează pentru serviciu în municipiul Ploiești, dar și viceversa având în vedere amplasarea parcului industrial, Ploiești West Parc, situat pe teritoriul administrativ al comunei.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare, iar valoarea acestuia este de 40.000.000 euro, respectiv 196.908.000,00 lei .

Articolul Vesti bune pentru transportul public in Ploiesti! Ce anunta Primaria? a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link